VILÁGSZÉP NÁDSZÁLKISASSZONY

VILÁGSZÉP NÁDSZÁLKISASSZONY

március 2, 2020 Életmód 0

 

A komoly célokat, nagy terveket pozitív hozzáállással lehet igazán eredményesen megvalósítani.

     Ilyen különös szépség leginkább csak a mesében van. Ott sem akárhol, hanem a világ utolsó csücskében, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén. Ott raboskodik. Nagyon nehéz megtalálni, még nehezebb kiszabadítani. A legtöbbeknek nem sikerül. De aztán jön a legkisebb királyfi, aki ha kell elmegy a Föld kapujába és a Nap pitvarába is azért, akit szeret. Rengeteg próbát kiáll, minden nehézséget elvisel, és egy pillanatra sem téveszti szem elől az álmát. 

     Ha elég népmesét olvastál, akkor pontosan tudod, hogy milyen jó érzés a sikeres, boldog befejezést várni. Menj vissza bátran a mesék biztonságos világába, ahol semmi sem lehetetlen, a jó mindig elnyeri a jutalmát és a kitartás csodás eredményeket terem! Legyél te a legkisebb királyfi, aki a mese végén elnyeri méltó jutalmát!

A komoly célokat, nagy terveket pozitív hozzáállással lehet igazán eredményesen megvalósítani. 

Merni kell nagyot álmodni! 

Képzeld el bátran, amit szeretnél! Nem baj, ha az elején sok részletet a fantáziád színez, és bizonyos események létrejöttéhez talán maga a csoda kellene. A tervezgetés során ismeretekre teszel  majd szert, a részletek pontosabbá válnak, a csodákat pedig fokozatosan tervszerű cselekvéssel válthatod ki.

Evezzünk ismerős vizekre!

Milyen témákba kell beleásni magad, ha az alakodat akarod átformálni? 

-táplálkozás

-hormonális működés

-energia háztartás

-sport és edzés

Ezek egyikét sem hagyhatod ki!

     Meg kell ismerni és érteni a szervezetedben zajló folyamatokat ahhoz, hogy befolyással lehess rájuk.  Legalább alap fokon.Ne a különböző fogyókúrás módszereket kezdd tanulmányozni, hanem értsd meg először, hogy hogyan működik a zsír és a cukor anyagcsere! 

 

Mindenképpen érdemes tisztában lenni azzal, hogy:

–miként zajlik a zsír- , a fehérje- és a cukor anyagcsere.

–milyen hormonok befolyásolják és szabályozzák a kérdéses folyamatokat.

      Megtehetitek mindezt autodidakta módon, de eredményesebb, gyorsabb és kevesebb tévutat tartalmazó megoldás, ha egy szakember segít, tájékoztat, vezet és válaszol a kérdéseidre.

     A szénhidrátok, fehérjék és zsírok beépítése, valamint lebontása határozza meg a fogyást és a hízást. Ha ezt megérted, akkor tudatos befolyásolója leszel a tested változásának,  nem csak passzív elviselője.

Változtass az eddigi rossz gyakorlaton! 

     Azt látom, hogy az alakformáló folyamat részeire szakad sokszor. Mire gondolok? Fogyni szeretnél. Megfogalmazod a célt: “Fogyni szeretnék 15 kilót. Ezért kevesebbet fogok enni mint eddig és többet mozogni.” Indulásnak esetleg megteszi ez a terv….talán. A jótól azonban nagyon messze áll.

Valahonnan kiválasztasz vagy kapsz egy fogyókúrás programot, amiről nem tudsz mást, csak azt, hogy mit és hányszor kell enni és hogy melyik sztár fogyott le tőle.

A MIÉRT-ekkel nem foglalkozol. Mintha az valaki más dolga lenne. 

    Épp arra biztatlak, hogy a MIÉRT-eket értsd meg! Akkor nem kerülsz tévútra olyan könnyen. Nézzük például a jól ismert Atkins diétát! Tudjátok, hogy ez egy olyan program, ami nem enged szénhidrátot enni. Azt azonban nem tudod, hogy miért. Nem tudod, hogy a cukormentes táplálkozás milyen folyamatokat segít és gátol a szervezetben, mint ahogy azt sem, hogy milyen hátrányai vannak és miért olyan nehéz fenntartani. 

    Ha ismered a folyamatokat, amire hatással akarsz lenni, akkor sokkal jobban a saját eredményednek érzed majd a történéseket amelyeket tudatosan és akaratlagosan irányítasz. Kézben tarthatod a változásokat, ami nagyon jó érzés.

A hormonális szabályozás mellett szükséges az energia-háztartás bizonyos fokú ismerete is, a sport és az edzések miatt. 

A “többet mozgok majd” azért egy kicsit összetettebb dolog, mint ez a három szó.

  Jó, ha ismered az energiafelhasználás és az izomépülés menetét. Ha tudatosabb vagy, jobban tudsz bánni a lehetőségekkel. Semmi esetre se maradj a “gondolkozástalanság” állapotában! Nem elég passzívan végrehajtani a fogyókúrás programot, mert akkor az valóban csak egy kúra lesz, aminek csak az elszenvedője vagy. Értsd meg inkább  és érezd a sajátodnak! Legyen szó fogyásról vagy izomnövelésről,  ha jó eredményt akarsz,  az edzéseket pontosan meg kell tervezni az idő, az intenzitás és az ismétlésszám meghatározásával.

Egy ilyen program nagyon élvezetes lesz és fenntartható. Ha jó a módszer és személyre szabott, akkor az eredményeknek jönni fognak. Mint a mesében.

 Váltsd valóra a mesét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük