Alakformálás

Mit jelent ez? Mi tartozik ide?

1. A testsúly  és a zsír százalékos csökkentése. Minden, ami fogyás.

2. A testsúly növelése. Izomépítés.

3. A jelenlegi állapot szintentartása.

4. A testösszetétel megváltoztatása.

Remélem tudjátok, hogy ha azt csináljátok továbbra is, amit szoktatok, akkor az történik, ami szokott. A változáshoz több kell. Olyan erőfeszítések szükségesek, amelyek kívül esnek a komfortzóna határain. Ebben tudok segítséget nyújtani, tanácsokat és pontos útmutatást adni. Akinek igénye van rá, pontosan elmagyarázom, hogy mi történik, mi megy végre a szervezetében, hogyan alakulnak és következnek egymásból azok az élettani folyamatok, amelyek a látható változásokat okozzák. Nagyon sok népszerű tévhit van ezen a területen, amit, ha eloszlatok, akkor egyenesebben tudtok a cél felé haladni.

Nem szeretem a fogyókúra kifejezést.

Még kevésbé magát a fogyókúrát. Amit szeretnénk ebben a témában, amiről itt most szó lesz, az gyakorlatilag ugyanaz, mint amit így nevezünk. Mégis azt szeretném, ha  a fogalomról és a módszerről máshogy gondolkoznának mindazok, akikben megszületett az elhatározás, hogy a tükörben mást akarnak látni, mint most. Ha velem tartotok, mesélnék egy keveset.
   Ha valaki elhatározza, hogy  nem csak változtatni szeretne, hanem változtatni fog az alakján, a súlyán, a megjelenésén, egész biztos, hogy ezt hosszú távra tervezi, lehetőleg örökre, nem pedig 2-3 hónapra. Mi is a kúra? Az egy rövidebb, meghatározott időszak, amikor valamit egy cél érdekében máshogy csinálunk, mint eddig. Minél drasztikusabb, annál hatásosabb. Gondolják a legtöbben….
  Ahhoz, hogy a külső változzon, előbb a belsőnek kell megváltoznia. Erre mondják azt, a mostanában divatos kifejezéssel, hogy minden a fejben dől el. A cél: egyértelmű pozitív átalakulás. Ahhoz, hogy a változás tartós legyen, ahhoz új szokásokat kell bevezetni, fenntartani, majd beépíteni az életünkbe. Ezt a folyamatot nevezik életmód váltásnak. A tartósság és a kúra nem egyeztethető össze. Ezért mondtam az elején, hogy nem szeretem a fogyókúra kifejezést. Ha szeretnénk tudatosan befolyásolni a formánkat, alakunkat, megjelenésünket, az ahhoz vezető út a legjobb esetben a megértésen, ismereteken keresztül vezet. Csak így érhető el, hogy bárki, aki elszánja rá magát, értse, tudja, hogy mi történik majd a szervezetében és az milyen hatással lesz a külső megjelenésére. Legyen szó fogyásról, hízásról, a zsírszázalék csökkentéséről vagy izomépítésről.
     Mivel  mindannyian hasonlóak vagyunk sok szempontból, a részletekben azonban nagyon is különbözünk egymástól, nem lenne szerencsés egy általános programot követni mindenkinek. Nyilvánvaló, hogy aki még semmit nem tett eddig annak érdekében, hogy változtasson az alakján, annak egy helyes irányba tartó általános rendszer is javulást hoz majd az első időkben. Az igazi eredményekhez azonban ennél több kell. Egyéni, személyre szabott  terv és program  a megvalósításhoz, ami során megtanuljátok a saját kezetekbe venni az irányítást.
  Ehhez ajánlok segítséget orvosként és stíluskommunikátorként. Mindkét szakértelem igen fontos az említett tervek sikeres végrehajtásához, hisz a stíluskommunikátor tudja, hogy milyennek kell majd lenni a végeredménynek, az orvos pedig, hogy mindezt hogyan kell csinálni.

Érdekel