Stílus, megjelenés

Mi a divat?

Muccia Prada szerint: Pillanatkép magadról. Amilyennek mutatni akarod magad, még mielőtt kinyitnád a szád, vagy bármit is tennél.

A  külsőnk, a fizikai megjelenésünk  igen nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen véleményt alakít ki rólunk valaki. Az első benyomásnak hatalmas jelentősége van. A találkozás első pár másodpercében véleményt alkotunk a másik fél megbízhatóságáról, intelligenciájáról, hozzáértéséről és kedvességéről. Mindezt kizárólag a külső jegyek alapján tesszük. Az első benyomásra nincs második lehetőség.  Éppen ezért  érdemes minden első találkozásra úgy készülni, hogy a lehető legjobb formában tükrözzük önmagunkat, amivel a lehető legkedvezőbben készítjük elő belső jó tulajdonságaink megismertetését. A belső tulajdonságok bemutatása, noha sokkal fontosabb, soha nem tudja megelőzni a legelső véleményalkotást, ami a megjelenésünk függvénye.

A megjelenésnek része minden, ami látható. A forma, ami adott,  a testünk. Ezt alakítjuk, ápoljuk, öltöztetjük, díszítjük, színezzük, illatosítjuk, mutogatjuk vagy rejtegetjük. Erről a sok tevékenységről és azok eredményeiről órákat lehetne beszélni. A lényeg mégis könnyen meghatározható: HARMÓNIÁ-ra törekszünk. A megjelenésben megnyilvánuló összhang mindig kellemes, jóleső érzéssel tölti el azt, aki ezt tapasztalja. Optimális esetben a személyiségnek megfelelő, harmonikus megjelenés  jelenti és határozza meg  a stílust. A stílus alapja a tudás és az ismeretek.  Kifejezőereje pedig  attól függ, hogy mennyire közvetíti a érzelmeket , hangulatokat és a gondolatokat.

A megjelenés alakítható, javítható, a stílussal együtt minden apró eleme megtanulható. Ebben tudok és ebben szeretnék segíteni annak, aki  még csak sejti vagy már megérti ennek a fontosságát,  és  szakértő segítséget keres ebben a csodálatos  és élvezetes világban.

Érdekel