AZT MONDOD, SZÍVROHAM? /4/

AZT MONDOD, SZÍVROHAM? /4/

szeptember 25, 2018 Sport és edzés 0

 

“Az edzett test jobban működik. Energikusabb, terhelhetőbb, jobban bír mindenfajta testi, lelki és szellemi stresszt.”

Van, aki attól tart, hogy megöli magát az edzéssel. Nagy ritkán biztos, ez is előfordul. Szerintem inkább azt nem kellene elfelejteni, hogy a lustaság és a tétlenség, meg a túlevés és az elhízás SOKKAL VESZÉLYESEBB a mozgásnál!!! Azt mondják, ha egy napig biztonságban akarsz élni, menj haza, zárd be az ajtót és feküdj ágyba. O.K. Hosszú távon azonban ez a legrosszabb.

A HELYESEN KIVITELEZETT SPORT NEM TESZ TÖNKRE, NE FÉLJ! Ez csak a lusták kifogása. Az edzett test jobban működik. Energikusabb, terhelhetőbb, jobban bír mindenfajta testi, lelki és szellemi stresszt. Nehezebben sérül meg és gyorsabban épül fel. Működik, ahogy kell. Mindez 45 év felett hatványozottan igaz! Nincs leállás, hogy lassan nyugdíjas leszel, nincs kifogás, hogy szegény mama is kövér volt idős korára. Sőt, most érdemes elkezdeni, ha eddig nem tetted, vagy belehúzni, ha eddig is próbálkoztál már valami sportocskával. Ha nem csinálod, akkor maholnap majd banyatankkal járhatsz a piacra, mert nem bírod el a kosarat, és az lesz az igazi kihívás, hogy a 3 kiló répát még fel is kell vinni a másodikra.

A SPORTOT UGYANÚGY TANULNI KELL, MINT BÁRMI MÁST ha jól akarod csinálni. A tanulásnak ára van, időben és pénzben is. Ezt sokan meg akarják úszni, mert azt gondolják, hogy ezt ők pont jól tudják és akkor legalább nem kerül semmibe. Dehogynem! A helytelen terheléstől meg a rosszul kivitelezett gyakorlatoktól akkor jön majd a sérülés. Csak ne mondd azt utána, hogy a sport tett tönkre! Mert a saját hülyeségeddel nyírtad ki magad!

Ha ezzel a témával kapcsolatban bármi olyan kérdésed van, amit személyesen szeretnél megbeszélni velem, szívesen segítek. Keress Messengeren, telefonon vagy WhatsAppon! Tel:06 30 9492806

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük