ÉDES ÉLET?

ÉDES ÉLET?

március 7, 2020 Tévedések hálójában 0

 

     A szénhidrát fogyasztás egészségtelen, ezért az élelmiszeripar időben kapcsolt  és megtalálta a megoldást: a cukormentes üdítőket. Rengeteg fogy belőlük, hisz nincs benne cukor. Az emberek bűntudat nélkül isszák. És főleg TUDAT nélkül.   

     Az elhízott vagy elhízni nem akaró emberek azzal nyugtatják magukat, hogy ha legalább a cukrot kicserélik mesterséges édesítő szerekre a táplálkozásukban, akkor nagy lépést tesznek az egészségük érdekében. Ez igaz, csak az iránnyal van egy kis probléma. 

 A lépés valóban nagy, csakhogy nem előre, hanem HÁTRAFELÉ. 

   A mesterséges édesítőszerek nemhogy hasznosak, de hosszútávon használva károsak és veszélyesek. Konkrétan: ÉLETVESZÉLYESEK.

     Az ASPARTAM-ról, erről a mesterséges édesítőszerről, már lehetett hallani, hogy nem egészséges, sőt, rákkeltő. Számos kísérlet bizonyította ezt, igaz, állatkísérletek. Senki ne nyugtassa magát azzal, hogy azok csak állatkísérletek voltak! És nem vagyunk mi egerek vagy patkányok……Mégis mit gondoltok? Egy anyag, ami állatkísérletekben veszélyesnek bizonyul, hogyan kerülhetne emberkísérleti fázisba????  Persze, aki nem gondol összefüggést az egerek és a saját szervezete között, az nyomja csak magába továbbra is a sok Zero-t meg a többit és akkor lesz emberkísérlet is.

MI A BAJ AZ ASZPARTAMMAL? Leginkább az, hogy emberek fogyasztják minden korty Coca Cola Light-ban, Coke Zero-ban, Cappy-ben, stb.

-Fokozza az étvágyat.
-Lebomlása során metanol, majd formaldehid is keletkezik belőle.

-Állatkísérletekben húgyúti rákot, leukémiát és limphomát okoz.
-Az üdítőkben mért mennyisége jóval meghaladja az engedélyezett mennyiséget.
-Ha az említett, aszpartammal édesített üdítőitalok bármelyikéből  egy gyerek 1 litert elfogyaszt, meghaladja az aszpartam maximálisan megengedett napi beviteli mennyiségét.

-A kutatók alátámasztották, hogy az Aspartam állatkísérletben daganatkeltő hatású.

Vannak persze azóta sokkal modernebbnek és jobbnak hitt természetes édesítőszerek, a cukoralkoholok: XILIT, ERITRIT,—ezek a legismertebbek. Igaz, én a 80-as években azt tanultam az orvosi egyetemen, hogy a cukoralkoholok káros vegyületek, manapság mégis hatalmas népszerűségnek örvendenek. 

Sajnos továbbra sincs jó hírem: a SZTIVIA, ami a cukornál 300X erősebb természetes édesítőszer, szintén káros.

MI A BAJ A XILITTEL ÉS A SZTIVIÁVAL?

-A  Xilit -és az Eritrit is- a mennyiség növekedésével arányosan hasmenést és puffadást okoz.

  • Az állatkísérletek során a Xilittel és Sztiviával édesített vízzel itatott egyedekben megsokszorozódtak a májban, lépben, tüdőben, vesében, csecsemőmirigyben és csontvelőben a rosszindulatú daganatos sejtek.Ezek nagyon egyértelmű információk. A kísérleteket több kutatócsoport, a világ különböző helyein végezte hasonló eredményekkel. Ha valakit részletesen is érdekel, elolvashat egy magyar PHD dolgozatot ami ebben a témában íródott és aminek az adataiból én is felhasználtam néhányat ebben a cikkben:
  • Édesítőszerek hatásának vizsgálata in vivo biológiai rendszerekben

Doktori (PhD) értekezés

Ungár Tamás Lászlóné Polyák Éva

A tény kétségtelen a tévhittel szemben!

+++  AZ ÉDESÍTŐSZEREK KÁROSAK  +++

Fokozzák a rák kockázatát.

 

MIT LEHET TENNI?
–Nem eszel olyan termékeket, ami cukormentes és édes, mert abban ezek az anyagok vannak.  Sütik, az extra édes fehérje porok, cukormentes édességek sora, minden mentes finomságok …… mind kuka.

Nem  iszol üdítőket! Vagy hizlalnak vagy károsak az egészségre. Konkrétan életveszélyesek.

–Jó minőségű vizet iszol!
–Jó teákat iszol. A csipke, a hibiszkusz, menta, citromfű, kamilla, hárs és hasonló teák finomak és biztos, hogy nem derül ki róluk, hogy veszélyeket rejtenek. 

–Ihatsz citromos, uborkás vizet  is. Nemrég próbáltam és igazán nagyon ízlett.
–Édesítésre használhatsz egy kis mézet, az legalább nem káros. De hizlal.

–Leszoksz a szénhidrátokról.

     Mert az édesítőszerek károsak. Ráadásul hozzászokást is okoznak. Mostantól kezdve már ezt is tudod. Eszedbe jut majd, ha berakod a kosaradba vagy megveszed a gyerekednek.  Megitatnád vele???? Nem hinném.
Én a helyedben megnézném az üdítők címkéjét a boltban, hogy vajon melyik szörnyeteg lapul benne, aztán, visszatenném oda, ahonnan elvettem. Később eljön majd az az idő, amikor már nem is tolod arra a kocsit, ahol ezek sorakoznak, hisz mindent tudsz róluk. És már nem is érdekelnek.

Vannak örömök az édes ízen kívül is. Találd meg a neked valókat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük