MRS SZÉP

MRS SZÉP

március 4, 2020 Orvosi dolgok 0

 

     Ritka alkalom ez a mostani. Nem szoktam eseteket bemutatni és a jövőben sem fogok. Ezt a kivételt azért teszem most, mert olyan dolgot tapasztaltam a munkám során, amiről azt hittem, hogy csak a tankönyvekben létezik. 

     Nagyon szép, saját magával is kimondottan igényes és következetes páciensem, aki már túl van a változó koron, kérte, hogy mérjem meg a testarányait újra, mert az eddigi stagnálás most változott. A  helyes táplálkozás és a rendszeres sport, a még következetesebb edzések meghozták végre a várt hatást: fogyott 2 kg-ot. 

     Mrs SZÉP  olyan külsővel rendelkezik, amit bárki megirigyelhet. Nem vékonyka, sosem volt az. Igazi, finom nőies formákkal bír, aki után megfordulnak a férfiak.  

Az a típus, akinek nem fér bele a programjába engedékenység és lazítás, mert az azonnal megbosszulja magát súlyban, zsír%-ban és cm-ekben. Szerencsére ő azonban az a típus is, akinek ilyesmire nincs szüksége, mert céltudatos és megtalálja másban is az örömét, mint a melléevésben.

     Szerette, hogy karcsú dereka van, viszont elégedetlen volt azzal, hogy erősebb a csípője és a combja, mint szeretné. Ja, kérem, a genetikán nem könnyű változtatni.       Szerencsére nem is feltétlenül kell megerőszakolva mássá tenni azt, amit a természet alkotott, ezért ezt az esztétikus szép formát tartva beszéltünk meg egészséges, elfogadható szigorúságú étrendet és hozzá edzéseket, aminek egy részét mindig személyi edzővel végezte. Évek óta gyönyörűen tartotta a formáját. És most fogyott!! 

     

MEGMÉRVE AZT TAPASZTALTAM, hogy  

—a combja és a vádlija kimondottan vékonyabb lett. 

—A hasára került egy kis zsír, 

de a meglepetést a felsőtesten mértek okozták. Oda került némi felesleg, ahol addig soha nem volt egy grammal sem több, mint az ideális. 

—Has, hónalj, hát—ezek kaptak mind néhány mm pluszt a zsírból.

A 2 kg súlyvesztés kizárólag izomból történt, ezért a zsír%-a kissé emelkedett.

MI TÖRTÉNT????
    
Elmondta, hogy kb 2-3 hete felfüggesztette az ösztrogén hormon pótlását, mert változtatni akart a gyógyszeren amit addig szedett. Volt egy kis félreértés, ami miatt egy orvos azt javasolta, hogy az újabb gyógyszer nem jó választás, ezért ő inkább úgy döntött, hogy kivár, amíg a helyzet tisztázódik. 

EKKOR MÁR TUDTAM, HOGY MI AZ OKA AZ ÖSSZES TAPASZTALT VÁLTOZÁSNAK.
    
Az addigi, hormonpótlásnak köszönhető ösztrogen túlsúly jelentősen csökkent. Arányaiban az androgen hormonok irányába tolódott a hormon-statusza. Ez okozta a tapasztalt és mért változásokat.  

Noha jól ismert az ösztrogen hiányban bekövetkező minden ilyen irányú változás, még engem is meglepett, hogy mindez ennyire látványosan gyors.

MI TÖRTÉNT?

-megszűntek  az ösztrogén hatásai:

-az  izommegtartó hatás

-az alsó testfélen a zsírraktározó hatás
-romlott az alvásminőség 

-fokozódott az izzadás

-és hőhullámok is kezdtek már jelentkezni.

—A zsírlerakódás inkább a férfiakéhoz hasonló elhelyezkedést kezdett mutatni, ami egyértelműen a felső testfélen, főként a háton jelent meg.

     Hangsúlyozom, mindez természetes folyamat a nőknél a változó kor után, ha nincs hormonpótlás. A felvázolt  esetben azonban 2-3 hét alatt a szemünk előtt játszódott le az a folyamat, ami máskor, a természetes módon, években mérhető, hiszen a hormonális változás nem ilyen azonnali, hanem hosszú folyamat.

A hormonok tehát nem viccelnek. A legkisebb beavatkozás vagy eltérés is szinte azonnal számos jelentős változást okoz a szervezetben.


    
És bár az eset nagyon érdekes volt a szakember szemével, annál kellemetlenebb a páciens számára. Megértve, hogy mi történt,  már könnyebb volt a helyes megoldáshoz folyamodni. Azóta  minden a helyére került és Mrs Szép tökéletesen jól érzi magát újra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük