KÉSZ ÁTVERÉS

KÉSZ ÁTVERÉS

május 8, 2019 Tévedések hálójában 0

Biológiai tény, hogy az ember esetében NEM LÉTEZNEK KÜLÖNBÖZŐ ANYAGCSERE TÍPUSOK. Hamis az az állítás is, hogy ennek megfelelően különböző táplálkozási tipusok beállításának lenne létjogosultsága.

 

Hahó! Figyelem! Biologia, általános iskolai tananyag, hogy AZ EMBER EGY FAJ. Egy faj egyedeire az a jellemző, hogy a fajon belül minden egyed táplálkozása azonos. A faj egyedeinek azonos az anyagcseréje is. Tehát:

MINDEN EMBER UGYANATTÓL HÍZIK ÉS UGYANATTÓL FOGY LE.

A szakirodalomban NINCSENEK KÜLÖNBÖZŐ HORMONTÍPUSOK ! Tehát nincs agyalapi hormon típus, mellékvese típus, pajzsmirigy típus. Ezeket felejtsd el!
Ugyancsak teljesen tudománytalan elképzelés a VÉRCSOPORT DIÉTA, vagy a GENETIKAI diéta is.

Mindez nem képezheti vita tárgyát, mert EZ TUDOMÁNYOS TÉNY.

Lehet, hogy máshogy gondolod, mert mást hallottál vagy olvastál ezekről. Lehet, hogy neked ez nem tetszik, mert olyan dolgokat szeretnél eszegetni a fogyókúrád alatt, amit egyébként nem kellene, mert ellene dolgozik a fogyásodnak és az egészségednek. Sajnos mindez lényegtelen. A laikusokat könnyű félrevezetni. Egyrészt, mert az áltudományos maszlag legalább részben megegyezik a vágyaival, vagy látszólag elvesz a felelősségéből. Másrészt a magyarázatok nagy részét egyáltalán nem is értik. Ezért kell legalább alapszinten megérteni, hogy mi történik a szervezetedben.

A HORMONTÍPUS ÉS ANYAGCSERE TÍPUS FELMÉRÉSE NEM TÖBB, MINT MARKETING FOGÁS. Aki ilyesmiért fizet, azt becsapják. Aki ezeknek megfelelően táplálkozik vagy edz, az olyan dolgot csinál, aminek semmi értelme nincs!!! Ne ülj be ebbe a hintába!
Mindezeket az élénk képzelőerő és az üzleti haszonszerzés hozta létre, nélkülözve bármilyen tudományos alapot.

Mi tekinthető tudományosnak ezen a téren? Azok a nézetek, kísérletek, megállapítások, amik szakmailag lektorált folyóiratban megjelentek. Ez az itt felsorolt TÉVHITEK egyikéről sem mondható el.

Mostantól fogva tájékozottabb vagy. Nem mondhatod már, hogy nem hallottál arról, hogy ezek az elképzelések tévesek, hisz itt olvastad. Ha szeretnél eligazodni a téveszmék és a valós tudományos tények között, akkor nagyon járj utána mindannak, ami rád ömlik mindenfelől ebben a témakörben!

Ha egyszerűbb és gyorsabb információt szeretnél, akkor keress az elérhetőségeim valamelyikén! Tőlem orvosi tudományos kutatásokon és tényeken nyugvó tájékoztatást és segítséget kaphatsz.

Írta: Dr. Horváth Réka,

Hívj bátran: 30/949-2806

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük