Beszéljünk végre a férfiakról!

Beszéljünk végre a férfiakról!

május 3, 2019 Megjelenés és stílus 1

 

 

Hogy kerül a férfi öltözködés egy nőknek szóló oldalra? Pont úgy, ahogy a férfi magazinok is tele vannak nőkkel. A férfiakat önmaguk után a nők érdeklik legjobban. Minket meg……most éppen a jól öltözött férfiak.

Milyen egy jó férfi?

Ha ezt kérdezik tőled, biztos, hogy az első 5 szempont egyike a jólöltözöttség lesz. Lehetne arról vitatkozni, hogy mit jelent napjainkban a finom elegancia fogalma a férfi öltözködésben, de nem érdemes. Ez nem ízlés kérdése. A kompetens férfi öltözködés közel sem annyira divatfüggő, mint a női. Ezért aztán a válasz is egyszerűsödik…..vagy mégsem?

Próbaként megkérdeztem néhány ismerősömet, hogy szerintük hogyan néz ki egy finom eleganciával felöltözött városi férfi. A válaszuk arra volt bizonyíték, hogy manapság bajba kerül az emberek nagy része, ha ezt a kérdést felteszik nekik.

 

Márpedig nem lehetsz tudatlan, hisz az emberiség fele férfi! Van férjed, fiad, barátod, vejed, férfi főnököd, apád, nagybátyád, szomszédod…. mindannyian felöltözve. Városi viseletről beszélünk…. Ha megnézzük az utcaképet, azt látjuk, hogy a férfiak nagy része úgy néz ki, mintha jelmezbálba készülne. Nem szándékosan, csak úgy néz ki.

Van, aki turistának öltözik, pedig nem is az. Még kevésbé valószínű, hogy a tengerész polo-t és térdig érő nadrágot viselő szomszéd a tengerpart felé igyekszik, hogy a rövid ujjú ingben siető barátod autót fog szerelni a következő percben és hogy az edzőcipőben integető ismeretlen épp az edzőteremből lépett ki. De látunk lovászt, cirkuszi akrobatát, motorversenyzőt és ki tudja még, miféle furcsaságokat a pesti utcán.

 

Egy igényes, jól öltözött férfi, aki megtanulta, hogy milyen alapvető elvárások vonatkoznak a finom elegancia jegyében az öltözékére:

 • mértéktartó és szolid
 • jól szabott ruhákat hord
 • öltözéke megfelel az alkalomnak, az időjárásnak és a társadalmi elvárásoknak
 • ruháinak mérete megfelelő, nem szűkebb és nem nagyobb, mint kellene
 • ruhái, cipői természetes anyagokból készültek
 • tartózkodik az öltözködésbeli túlzásoktól és a különcködéstől
 • nem hord feltűnő ruhadarabokat és kiegészítőket
 • nem hord utánzatokat

 

Hadd álljon itt néhány konkrét ruhadarab, amit minden férfinak érdemes félretennie, ha a jólöltözöttség benyomását szeretné kelteni:

 

 1. Rövid ujjú ing

Ha meleg van és olyan az alkalom, a környezet, ahol a lazaság természetes, akkor az ing ujját fel lehet hajtani könyék alá.

 

 1. Divatos, design” ingek

Mivel ezek a feltűnő, túldíszített kategóriába tartoznak legtöbbször, az elegáns férfi tartózkodik az ilyen daraboktól. A karibi mintás vagy széles csíkos, feliratos daraboknak a  tengerparti nyaraláson van a helyük.

 

 1. Rövid nadrág

Városi környezetben a magára valamit is adó férfi nem mutogatja a lábát! Rövid nadrágot csak sportoláshoz, kiránduláshoz vagy vízparti tartózkodás, nyaralás esetén hord.

 1. Testre feszülő rövid ujjú galléros sportingek és a pólók

Ezek sem részei az elegáns férfi városi ruhatárának. A viseletük kiránduláson, túrázáson elfogadott, edzőteremben és különböző sportoknál előnyös.

 1. Edzőcipő, szandál és papucs

Talán a szandál és papucs közismerten nem illik egy jól öltözött férfihez, az edzőcipőt azonban sokan—helytelenül—megengedik maguknak városi öltözékhez. Ne tegyék! Annak, mint a neve is mutatja, a sportolásnál a helye.

 

 1. Baseball sapka

A neve ennek is árulkodó, ha tudatlan lenne valaki, hogy felveheti-e városi öltözékhez.:-)

A helyes öltözködés tanulható. Ha úgy érzed, hogy hiányosságaid vannak ezen a területen, akkor ne maradj tudatlan! Mert bár igaz, hogy mindenki úgy öltözik, ahogy akar és ahogy neki tetszik, egyáltalán nem mindegy, hogy mit akar és mi tetszik neki. Főleg, ha a cél a JÓLÖLTÖZÖTTSÉG.

Írta: Dr. Horváth Réka,
Hívj bátran:30/949-2806

 

One Response

 1. Nagyon aktuális a jólöltözöttség, de kiegésziteném egy fontos témával.
  Rövid leszek, de nagyon hosszan is beszélgethetnénk e témáról……
  A jó megjelenéshez elengedhetetlen egy előnyös frizura, a szépen ápolt köröm, a szőrök ápolása testszerte, a bőr ápolása otthon és a kozmetikusnál is, egy jól kiválasztott illat, valamint a teljes testi higienia függetlenül attól férfiról vagy nőről beszélünk.
  Ma már egyre több férfi látogatja a szépitészeti szalonokat, de várjuk azokat is, akik még nem gyüjtöttek elég bátorságot.
  Egy koedukált szalonban a férfi kezeléseket is diszkréten kezeljük, olyan időpontban, amikor a hölgyek nem látogatják a szalont.
  Kizárólag férfiaknak szolgáltató szalonok is nyíltak már( fodrászat, kozmetika, kéz- és lábapolás), de sajnos van még sok szabad időpont a kozmetikusoknál és a pedikűrösöknél.
  A férfiak szépitkezése is részletes tájékoztatást, személyre szabott tanácsadást, intimitást, türelmet, empátiát igényel, amit egy
  jó szalonban meg is kapnak.
  Végezetül megelőzvén a tévhiteket, miszerint nem férfias a választékos elegancia és jólápoltság, megnyugtatásként közlöm nem a nemi identitás kérdése!
  Metroszexualitás a metropolitan és heterosexual angol szavakból keletkezett neologizmus azoknak a férfiaknak jellemzésere, akik városban élnek, nagy figyelmet forditanak az öltözködesükre, sokat költenek divatra, kozmetikumokra és összességében a megjelenésükre, akiket a hölgyek elismerő tekintettel dícsérnek🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük