FÁJ A NOVEMBER?

FÁJ A NOVEMBER?

november 25, 2018 Életmód 0

 

 

A pontos, precíz szívlövés, az bizony halálos. Ellenben szinte minden más túlélhető.

     A november nagyon tud fájni. A jóidő elmúltával halálos csüggedtség telepszik az emberre. A nyár már menthetetlenül elmúlt, a szép, csikorgóan havas tél még messze van. Eltűnik a meleg, elvesznek a színek és a sötétség hosszabb mint a világosság. Vigasztalannak tűnő november. Gondoltok ilyenkor arra, hogy minden nappal a tavaszhoz leszünk közelebb?

     Az ősz nagyon szép évszak. A szeptember szinte olyan, mint a nyár, csak már nem annyira heves. Októberben minden szép, meleg napot ajándéknak érzünk. Ilyenkor a természet csupa szín és nyugalom. Ugye jártatok már októberi erdőben? Az erdő minden nap változik. A zöld előbb fakulni kezd, majd színt vált és megtelik újra élettel a táj: sárga, piros, arany és narancs levelekkel dicsekszik az ősz. Aztán a barna árnyalatai uralják a képet, majd lassan elveszik ez is. Az október még kellemes….. A novembert meg nem szereti senki.

Miért pont a novemberrel van baj?

Ez a hónap a “senkiföldje” az évszakok között. Már nem igazi ősz, de még gyenge a télhez. Tudjátok mire gondolok: sötét és hideg. Szürkeség, sok eső, kellemetlen széllel. Reggelente esetleg hóesés, amiből aztán latyak lesz, pocsolya és sár. Ha süt is a Nap, már gyengék a sugarai. Téli kabát és csizma kell. Hideg van. Sokszor egész nap nem száll fel a köd. A fákon nincs már levél. A piacokon karfiol és almahegyek. A nyár már távol, a Karácsony még messze. A legdurvább merénylet: az óraátállítás. Hiszen már az is borzasztó, ha 6-kor sötétedik! Na, de hogy 5-kor teljesen este legyen??? Ha már elég rosszul érzitek magatokat mindattól, amit itt felsoroltam, akkor itt az ideje, hogy valami jóság után nézzünk. Mikor, ha nem éppen novemberben?
Tudjátok, hogy vannak dolgok, amiken nem tudunk változtatni. Az évszakok rendje és az időjárás, pont ilyenek. Magunkkal viszont szabadon rendelkezünk. A gondolatainkkal bármit tehetünk.

Ha elhatározod, hogy jól akarod magad érezni, arra ezer lehetőséged van a novemberi senkiföldjén, senkiidején is.

     Már a reggelt is azzal kell kezdeni, hogy kineveted a lehangoló időjárásjelentést és arra gondolsz, hogy “Másnak talán ijesztő a 0 fok, de rajtam nem fog ki”. Hallgass valami jó zenét ébredés után és hagyj időt arra, hogy nyugodt élvezettel igyál egy jó teát vagy kávét pár falat finomsággal. Rohanás és kapkodás helyett pár perc ajándék-idő és egy finom reggeli: csodás ajándék. A jó illatok, finom ízek, egy-egy mosoly-váltás azokkal, akikkel együtt vagyunk vagy találkozunk…. Novemberben ennyi kis boldogság mindenkinek jár! A reggeli boldogság nagyon fontos: bearanyozza az egész napot.

Esik az eső és hideg van? Feltétlenül öltözz színesen!

Ki mondta, hogy a borús napokhoz szürke, fekete és sötétkék öltözet illik? Piros kabátot vegyél! Vagy sárga sálat és narancsszín pulóvert. Viselj bátran élénk kéket vagy fűzöldet. Színek, élet, vidámság. Meg kell törni az időjárás szürkeségét. Milyen képeket nézegetsz szívesen a magazinokban? Az eleven, színes, fiatalos fotókat. Legyél színes! Jót fog tenni.

Próbáltál már táncolni?

     Társastáncra gondolok, amit tanulni kell …..vagy lehet. Bárki megteheti, hogy beíratkozik egy kezdő tanfolyamra. Ha egyedül vagy, akkor is: majd akad ott táncpartnered. A tánc, a zene, az új élmény, az új közeg és kellemes társaság kikapcsol a hétköznapok monotóniájából. Nagyszerű felüdülés.

Rendezz vendégséget!

     Hívd meg néhány barátdat ebédre, uzsonnára vagy vacsorára! Nem kell nagy dologgal készülni. Egy jó tészta, egy egyszerű olasz specialitás biztos siker. Vagy egy adag frissen sült pogácsa és egy pohár bor, egy bögre kakaó vagy tea. A kellemes, laza kis összejövetel feldobja a hangulatot. Beszélgetés és nevetgélés. Nagyon jó orvosság a november ellen.

     Menjetek moziba,

egy jó filmre! Vagy inkább: járjatok moziba! Ha hétvégenként megnéztek 2-3 filmet, akkor hamar jó képet kaphatsz arról, hogy hol tart a filmgyártás napjainkban. Ha nem csak a hollywood-i sikerfilmeket nézed meg, hanem bátrabban merítesz a művész mozik kínálatából is, hidd el, sok élményben lesz részed.

Nem rég kezdődött az új színházi évad. Válasszatok a színházak új előadásaiból! Vajon milyen lesz? Mindig izgalmas a várakozás. Szereted a meglepetéseket? Én nagyon! Semmibe nem kerül a színházi önmeglepetés. Vegyél jegyet egy előadásra, amiről nem tájékozódsz előtte! Csak a színházat tudod, ahova menni kell és a darab címét. Az időpontot nehogy eltéveszd! Ülj be a nézőtérre és várd a meglepetést! Ha szerencséd lesz, akkor olyan jól érzed majd magad, hogy teljesen el is felejted, hogy november van.

Nagyszerű szórakozás bemenni egy könyvesboltba nézelődni. A könyvek kívánatosak és biztos, hogy rátalálsz több olyanra, amibe szívesen beleolvasol. Szakíts erre is egy kis időt magadnak, mert remek élmény!

 

 

Hívd fel a barátodat, barátnődet

és találkozz vele egy kávéra vagy egy ebédre! Hallgasd meg, mit szeretne elmesélni és mondd el, ami téged foglalkoztat! Az értékes, érdekes, egymásra figyelő beszélgetés olyan élmény, amit ne hagyj ki semmiképp!

Ki mondta, hogy nyaralni csak nyáron lehet?

     Ha időd és lehetőséged van rá, akkor menj el valami napos, nyárias helyre ebben a hónapban! Esetleg érdemes lehet a nyári utazást novemberre áttenni, hisz nyáron nálunk is nyár van. Ősszel ehhez egy kicsit délebbre kell utazni, de megéri. Novemberben Nizzában még fürdenek a tengerben! Ha még délebbre mész, Dubaiba vagy Egyiptomba, akkor nyári ruhán kívül nem is kell mást vinni. Egy-két hét nyári feltöltődés erőt ad a tél átvészeléséhez.

    Az ötletsor korlátlanul folytatható. A pozitív életszemlélet átsegít a “nemszeretem” novemberen. Minden évszaknak és hónapnak megvan a maga szépsége. Ha ezt megtalálod és még ki is egészíted valami magad választotta jósággal, akkor a lassan vánszorgó őszi idő hamar elrepül.

Ha néha mégis azt érzed, hogy lassan telik, gondolj arra, hogy
minden egyes nappal, ami a hideg tél felé tart, a tavaszhoz leszel közelebb!

Horváth Réka

 

www.jaguarlife.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük